Manlleu és una ciutat amb llarga trajectòria. Ja fa més de 1.100 anys que sorgí com a petit nucli de població i al llarg del temps s’ha anat consolidant com a teixit humà de relacions personals, de desenvolupament econòmic i de benestar en molts àmbits. La seva història és plegada d’anècdotes, vivències i esdeveniments que el fan genuí i característic, amb ampli reconeixement arreu del territori. És en aquest sentit que avança el Manlleu d’avui, amb voluntat de consolidar el llegat d’una història plena de personalitat i iniciativa, i de fonamentar unes bases emmarcades en els eixos bàsics de la millora qualitativa de la quotidianitat dels manlleuencs i manlleuenques. Els reptes a assolir i la realitat canviant són aspectes clau als quals s’ha de respondre amb una governabilitat que atengui a les necessitats creixents del què ha anat esdevenint un important nucli de promoció, una ciutat, la capital del Ter.

En aquest entorn, l’esport és part essencial de la configuració de benestar de la qual s’ha dotat i preserva el municipi. Un ampli teixit associatiu a efectes quantitatius, sumat a un esforç important de persones sense afany de lucre, basteixen un dels millors exemples del què representa Manlleu avui en dia, capacitat d’actuació en base a una ferma voluntat de millora permanent. L’esport és doncs, a part d’un àmbit de vital necessitat dins de l’esquema personal de desenvolupament, un input a tenir en compte a l’hora de descriure, viure i gaudir, el Manlleu del passat immediat i del present col·lectiu.

El Club Tennis Manlleu no escapa d’aquesta realitat esperonadora del Manlleu recent. Un Club amb una llarga trajectòria en l’esport i en la realitat canviant del nostre entorn quotidià. Un Club que ha sabut donar resposta a les demandes existents de l’esport de raqueta i gaudi d’espai habilitat per al descans i per a la pràctica esportiva dels seus socis i de les seves sòcies. Un Club que es manté amb la mateixa il·lusió i empenta que en els seus inicis i que aposta per a la millora constant de les seves instal·lacions i dels serveis a la seva gent, tenint present la importància de la seva raó de ser i les repercussions positives quan a l’oferta esportiva que està duent a terme.

És doncs motiu de reconeixement i agraïment la tasca duta a terme per part dels homes i dones del Club Tennis Manlleu en la seva tasca diària i de planificació, i que espero ho sigui per molts anys.

Pere Prat i Boix
Alcalde de Manlleu

Sigueu molt benvinguts a la web del Club Tennis Manlleu.
Un Club esportiu on tots hi tenim cabuda. Petits i grans. I això és el que fa que sigui un Club important, molt dinàmic i participatiu.

Un Club que, curiosament, està a cavall entre dos municipis: està situat a les Masies de Roda però porta el nom del municipi veí, Manlleu.
Aquesta curiositat no és única del Club Tennis ni tan sols singular, ja que són moltes les entitats, segur que tots en coneixem, que adopten al seu nom no el del municipi al que pertanyen, sinó el del poble on tenen més socis, o més pròxim o bé per altres motius totalment raonables, com segur és el cas.

El fet de donar la mà a dos municipis predisposa al Club Tennis a fruir de petits avantatges, és clar, com ara en les subvencions o la difusió de les activitats, però també aquesta dualitat es reflecteix en la motivació del Club a l’hora d’adquirir compromisos, com ara la d’ampliar l’oferta esportiva dels dos municipis o facilitar-los espais i equipaments per la realització d’actes esportius, culturals o lúdics. Es tracta, doncs, d’una relació simbiòtica equilibrada i plenament acceptada.

El 24 de juliol de 1981 la Comissió d’urbanisme de Barcelona aprovava definitivament la petició del que era aleshores president del Club, Josep Areñas i Sanglas, per a la construcció d’un club de tennis al barri del Vicenç. Des del 1981 s’han anat succeint Juntes i presidents i presidentes, tots amb la mateixa intenció, la de portar endavant un club, que com tots, ha tingut etapes més dures de gestionar, però que amb il·lusió i decisió a arribat a dia d’avui com un club esportiu consolidat, on s’hi realitzen, a part de cursets i campionats de tennis, activitats esportives i lúdiques per Nadal, Setmana Santa i mesos d’estiu, i que també s’hi pot practicar futbol sala i frontó, gaudir de les magnífiques piscines durant els mesos de calor, i molt aviat, padel.

Per acabar, com a alcalde de les Masies de Roda, deixeu-me convidar-vos a conèixer una mica més el nostre poble. A la web municipal hi trobareu molta informació. De ben segur les Masies de Roda us agradarà.

Us sorprendrà pel seu patrimoni històric i arquitectònic, com ara les excavacions arqueològiques ibèriques i medievals de l’Esquerda o el Monestir de Sant Pere de Casserres – joia del romànic català, entre altres.
Pels seus bonics racons per passejar, com ara el paratge del Parador de Turisme de Sau, l’ermita de Sant Salvador de Còdol o la de Santa Magdalena, amb fabuloses vistes, entre altres.
I sobretot, us sorprendrà per la seva gent, el seu esperit de poble amb il·lusió de créixer i per totes aquelles entitats, que com el Club Tennis Manlleu, fan de les Masies de Roda, un municipi per viure-hi amb qualitat.

Sigueu, doncs, benvinguts i rebeu la meva més cordial salutació.

Ramón Isern i Serrabasa
Alcalde de les Masies de Roda